UitjesBureau.nl Vebon

Over Ameland

Ameland, vanuit het westen gezien het vierde Waddeneiland, telt maar vier dorpen en bestaat voornamelijk uit duinen. Naast duinen beschikt Ameland over een drassig natuurgebied, het woongebied van veel vogels en dieren. Tijdens de drie kwartier durende oversteek van Holwerd naar Ameland kunt u genieten van het prachtige uizicht op de Waddenzee.

Ameland is een veelzijdig eiland met een strandlengte van 27km en in totaal 100km aan fietspaden. Er is van alles te doen, of u nu actief bezig wilt zijn of even helemaal tot rust wilt komen. Ontdek dit mooie eiland tijdens uw (bedrijfs)uitje! Wij denken graag met u mee, bel voor meer info of advies op maat naar: 0519 - 76 00 03.

De overtocht

De overtocht begint bij de aanlegsteiger in het Friese Holwerd. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren nabij de veerboot. Het is ook mogelijk om de auto mee te nemen op de veerboot, hiervoor dient u van te voren te reserveren. De overtocht, verzorgt door Wagenborg Passagiersdiensten, duurt 45 minuten. Meerdere malen per dag vertrekt de boot op vastgestelde tijden richting Ameland. U kunt er ook voor kiezen om met de watertaxi te gaan, deze is sneller en flexibel qua tijden.

Vervoer op Ameland

De fiets is het meest populaire vervoersmiddel op dit eiland. Het is een goede manier om het eiland te ontdekken en te genieten van de rust en het landschap. Er rijden ook bussen en taxi's op het eiland die speciaal voor groepen ingezet kunnen worden. Op aanvraag kunnen we voor solexen, brommers en scooters verzorgen.

Overnachten op Ameland

Er zijn veel verschillende logiesmogelijkheden op Ameland. Kies bijvoorbeeld een hotel, bungalow of een appartement. U kunt ook iets primitiever overnachten op bijvoorbeeld een camping, in een tent of caravan. Uiteraard verzorgt WaddenUitjes deze boekingen voor u.

Uitjesbureau.nl

WaddenUitjes.nl is onderdeel van Uitjesbureau.nl. Wilt u een (bedrijfs)uitje op een ander eiland of in een stad in de Benelux boeken? Kijk dan eens bij onze collega's in deze andere steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Den Haag, Utrecht, Groningen, Alkmaar, Haarlem, Leiden, Zwolle, Nijmegen, Antwerpen, Texel, Maastricht, de Betuwe en Breda.


Strand middag Arrangement!

Strand middag Arrangement!

Een hele middag heerlijk op het strand met diverse activiteiten maken uw dagje uit tot een <...

Lees meer
Zeskamp Ameland – Teambuilding

Zeskamp Ameland – Teambuilding

Een perfect onderdeel om te kijken hoe goed er in teamverband gewerkt kan worden! De teams strijden tijdens de verschillende onderdelen tegen elkaar.

Lees meer
Meerkamp op het Amelandse strand!

Meerkamp op het Amelandse strand!

Op het strand staan een aantal spellen op u te wachten die u samen met uw team moet uitvoeren. Leer elkaar nog beter kennen tijdens deze spellen en het is natuurlijk ook goed voor d...

Lees meer