UitjesBureau.nl Vebon

Over Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is qua inwoneraantal de kleinste gemeente van Nederland. Dit autoluwe eiland moet het voornamelijk van het toerisme hebben. U kunt hier helemaal tot rust komen! Tijdens de oversteek van Lauwersoog naar Schiermonnikoog krijgt u het eilandgevoel al helemaal te pakken! 

Het 16 km lange eiland telt maar één dorp, dat dezelfde naam als het eiland draagt. Schiermonnikoog bestaat verder vooral uit duingebied en bossen, waar u van kunt genieten terwijl u een mooie fietsroute af legt. De fietspaden in Schiermonnikoog hebben namelijk een totale lengte van wel 30 km!

Neem voor advies op maat contact op via: 0519 - 76 00 08. Wij vertellen u graag alles over wat Schiermonnikoog u te bieden heeft!

De overtocht

Vanuit Lauwersoog vertrekt de veerboot van Wagenborg Passagiersdiensten richting Schiermonnikoog. Het is niet mogelijk om uw auto of scooter mee te nemen op de boot, omdat Schiermonnikoog een autoluw eiland is. U kunt uw auto parkeren bij de haven van Lauwersoog. De overtocht met de reguliere veerboot duurt 45 minuten. Indien u sneller op het eiland wilt zijn, kunt u gebruik maken van de watertaxi, deze brengt u in 15 minuten van Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

Vervoer op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Dit houdt in dat auto's, scooters en bromfietsen verboden zijn. Het voornaamste vervoersmiddel op Schiermonnikoog is de fiets, deze mag u tegen meerbetaling wel meenemen op de boot. Verder rijden er bussen op Schiermonnikoog die u van de ene naar de andere kant van het eiland brengt.

Overnachten op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog vindt u een grote verscheidenheid aan accomodatie mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Kies bijvoorbeeld voor een hotel, bed & breakfast of voor een overnachting in ingerichte Pyramidetent. WaddenUitjes denkt graag met u mee en verzorgt de boekingen voor u!

Uitjesbureau.nl

WaddenUitjes.nl is onderdeel van Uitjesbureau.nl. Wilt u een (bedrijfs)uitje op een ander eiland of in een stad in de Benelux boeken? Kijk dan eens bij onze collega's in deze andere steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Den Haag, Utrecht, Groningen, Alkmaar, Haarlem, Leiden, Zwolle, Nijmegen, Antwerpen, Texel, Maastricht, de Betuwe en Breda.


Vliegeren/Kiten/Powerkiten

Vliegeren/Kiten/Powerkiten

U begint de dag met vliegeren op het heerlijke strand. Je leert de beginselen van het (power)kiten! U kunt kiezen tussen kleinere twee-lijns of stoerdere powerkites. 

Lees meer
Blokarten

Blokarten

Geniet van de wind door uw haren en het zand op uw huid. Trotseer de elementen van de natuur, water en wind en beleef deze unieke en snelle strandsensatie. Voordat u aan de slag gaat,...

Lees meer