UitjesBureau.nl Vebon

Garnalenkotter en Jutten

Garnalenkotter en Jutten

Garnalenkotter en Jutten

Vanuit de haven van Den helder gaat u een boeiende tocht van ca. 2 uur over de waddenzee maken. Door de diepgang van maar 60 cm kunnen we in de buurt van zandbanken komen, waar u bij laag water de robben kunt zien luieren! Tijdens de vaart worden de netten ook nog uitgegooid. Een Texelse visser geeft op een levendige manier een uitgebreide toelichting op de vangst. Daarna worden de gevangen garnalen direct bereid en uitgedeeld welke u zelf kunt pellen.

Na afloop van deze gedenkwaardige overtocht kunt u eerst even bijkomen met een lunch  in Oudeschild. Met uw eigen privé bus vertrekt u vervolgens richting het Juttersmuseum.
In het grootste Juttersmuseum ter wereld komt de bezoeker ogen tekort. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Dat wordt smakelijk verteld door een echte jutter. Stoere mannen die tijdens stormen het strand aflopen, op zoek naar interessante spullen.

Dit Juttersmuseum heeft minstens vier schuren die tot in de nok gevuld zijn met gejutte spullen. Van reddingsboeien uit de hele wereld tot aangespoelde televisies en van flessenposten tot Zweedse reddingscapsules.

U vertrekt wederom met de bus, maar nu kunt u zich opmaken voor het actieve gedeelte van de dag. U gaat naar het strand om kennis te maken met powerkiten.

Powerkiten is geen kinderspel! Het gaat puur om het controleren van de wind. Voelen hoe de wind trekt of draait en leren voelen hoe de kite daarop reageert. Ga je van nature voor controle en ga je de strijd met je kite aan? Of ben je flexibel en durf je je te laten meevoeren door de kite? Je start met een kleine kite en het is de bedoeling dat je aan het einde van de cursus een zo groot mogelijke kite kan beheersen. The sky is the limit!

Dit actieve avontuur sluiten we af met een barbecue op het strand. Hier kunt u uitkijkend over de duinen, het strand en de zee,  heerlijk genieten. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een 3-gangendiner, een diner in buffetvorm, een MoordDiner of ons Hou van Holland speldiner. Na een voortreffelijke maaltijd en een lekker drankje staat uw privé bus klaar om te vertrekken richting de haven.

Inclusief:
- Overtocht met garnalenkotter
- Lunch Oudeschild
- Genoemde bustransfers
- Rondleiding Juttersmuseum
- Clinic powerkiten
- Barbecue op het strand
- Overtocht met TESO naar Den Helder
- Professionele begeleiding

Prijs details  Klik hier voor meer info
Aantal personen  vanaf 20 personen
Tijdsduur   1 dag

Momenteel zijn er geen klantenbeoordelingen

Garnalenkotter en Jutten 0.00 out of 10 based on 0 ratings. 0 user reviews.

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
3+17=