UitjesBureau.nl Vebon

Ameland op de Solex

Ameland op de Solex

Ameland op de Solex

Op de ouderwetse brommers tuft u met de hele groep over het eiland. Een prachtig tafereel om te zien, al die solexen achter elkaar aan! Met het zomerse weer is dit een prachtige manier om u op het eiland voort te bewegen en om het eiland beter te leren kennen. De solexen brengen u naar alle verborgen plekjes op Ameland!

Halverwege de tocht neemt u plaats voor een kopje koffie en een gebakje, onder begeleiding van een bioloog maakt u vervolgens een wandeling door een ongerepte natuurgebied, dat met de getijdenbewegingen beurtelings droogvalt en onder water staat. Dit gebied wordt bewoond door vele vogels en dieren. Voor de natuurliefhebber een prachtige kans, maar ook voor de wandelaar een unieke belevenis!

Na deze wandeling stapt u weer op de solex en rijdt u met elkaar naar de dinerlocatie waar u het Hou van Holland dinerspel gaat spelen. Een geweldig en vooral gezellig teamspel!
De teams nemen plaats aan de Oranje tafel en ook de teamcaptains krijgen vanavond een speciale positie. Na de speluitleg van de natuurlijk, zeer deskundige quizmaster kan de strijd pas echt losbarsten! In de eerste ronde wordt het ruimtelijk inzicht en stressbestendigheid van uw groep op een bijzondere manier getest. Gaat u ten aanval en neemt u de gok of start u met de bekende Hollandse zuinigheid?

Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een drie gangendiner, barbecue, een diner in buffetvorm, of een MoordDiner.

De volgende ochtend schuift u heerlijk met elkaar aan bij het ontbijt. Na afloop van het ontbijt brengt de bus u naar het strand voor een clinic blokarten en powerkiten.

Een blokart is een ingenieuze strandzeilwagen, zo gemaakt, dat u het blokarten (strandzeilen) zonder specifieke ervaring kunt leren. Voor u het weet gaat u met een verbluffende snelheid over de zandvlakte en stuift u vlak langs de branding. Op het hardste gedeelte van het strand is de weerstand het laagst en de snelheid dus het hoogst! Tijdens de clinic Blokarten krijgt u uitleg over techniek, zeilregels en veiligheid. Daarna is er volop ruimte om uw lef en stuurkunsten uit te testen.

Powerkiten is geen kinderspel! Het gaat puur om het controleren van de wind. Voelen hoe de wind trekt of draait en leren voelen hoe de kite daarop reageert. Gaat u van nature voor controle en gaat u de strijd met uw kite aan? Of bent u flexibel en durf u uzelf te laten meevoeren door de kite? U start met een kleine kite en het is de bedoeling dat u aan het einde van de cursus een zo groot mogelijke kite kan beheersen. The sky is the limit!

Na deze sportieve activiteiten staat er een heerlijke lunch op u te wachten. Het einde van deze lunch betekent helaas ook het einde van dit weekend. De bus brengt u naar de haven voor de overtocht naar Holwerd.

Dit weekendarrangement op Ameland is inclusief:

• Retourtocht met de boot
• Solex
• Koffie met gebak
• Rondleiding natuurgebied
• Hou van Holland dinerspel
• Drie gangendiner
• Hotelovernachting
• Ontbijt
• Genoemde bustransfers
• Clinic blokarten
• Clinic powerkiten
• Lunch
• Professionele begeleiding

*Bij de solexpuzzeltocht is een ID kaart en rijbewijs verplicht.

Voor een uniek arrangement op maat op Ameland, neem contact op met onze ervaren medewerkers via 0562 - 44 91 48.

Zoekt u een ander arrangement? Kijk in ons overzicht voor alle weekendarrangementen
Liever een dagje weg? U kunt deze vinden bij onze dagarrangementen.
Prijs details op aanvraag
Aantal personen  vanaf 20 personen
Tijdsduur   2 dagen

Momenteel zijn er geen klantenbeoordelingen

Ameland op de Solex 0.00 out of 10 based on 0 ratings. 0 user reviews.

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
13+6=